Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

TYDZIEŃ I DIETA MLECZNA
Jadłospis jesienno - zimowy dla Przedszkola Słonecznego w Wasilkowie


        PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Płatki „Corn Flakes” z mlekiem, twarożek na batonie, papryka do chrupania, owocowa przekąska
Obiad: krupnik z kaszą jaglaną, kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórków kiszonych, pora i jabłek, kompot, owocowa przekąska
Podwieczorek:  budyń, wafle ryżowe z musem truskawkowym (wyrób własny), orzechy
Alergeny:1,7,3,8,

    WTOREK
Śniadanie: kawa zbożowa z miodem, polędwica i jajko gotowane z pieczywem wieloziarnistym, papryka i ogórek kiszony do chrupania, owocowa przekąska
Obiad: zupa jarzynowa z filetami z kurczaka, naleśniki z mąki kukurydzianej z serem białym, polane musem jabłkowym (wyrób własny), woda źródlana, marchewka do chrupania
Podwieczorek: kakao, kabanosy drobiowe z pieczywem mieszanym i sałatą, ketchup, owoce suszone
            Alergeny:7,3,1,

    ŚRODA
Śniadanie: herbata zielona, owsianka posypana żurawiną suszoną, ser żółty z batonem, sałatą i kiełkami rzodkiewki, ketchup, owocowa przekąska
Obiad: zupa krem z brokułów, z razowymi grzankami, spaghetti z mięsem mielonym, surówka z kapusty pekińskiej, ogórków kiszonych i szczypioru, kompot, papryka do chrupania
Podwieczorek: kakao, chałka z masłem i miodem, jogurt owocowy, crispy, pestki dyni i słonecznika prażone
Alergeny:7,1,

    CZWARTEK
Śniadanie: kawa z mlekiem, pieczeń rzymska z pieczywem wieloziarnistym, sałatą, pomidorem i szczypiorem, papryka do chrupania
Obiad: zupa pomidorowa, strogonow z kurczaka w jarzynach, kasza jęczmienna, surówka z buraków, jabłka i cebulki, woda źródlana, owocowa przekąska
Podwieczorek: kakao, bułeczka drożdżowa, orzechy i owoce suszone
            Alergeny:7,1,8,

    PIĄTEK
Śniadanie: mleko, jajecznica ze szczypiorkiem, baton z masłem, marchewka do chrupania, owocowa przekąska
Obiad: rosół z makaronem, kotlety z ryby w sosie greckim, ziemniaki ze szpinakiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot, owoce suszone
Podwieczorek: płatki „Bran Flakes” z mlekiem, bagietka zmasłem orzechowym, owocowa przekąska
            Alergeny:7,3,1,4,8,



* Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.
** Zapewniamy dzieciom stały dostęp do wody źródlanej.



TYDZIEŃ I DIETA BEZMLECZNA
Jadłospis jesienno - zimowy dla Przedszkola Słonecznego w Wasilkowie



    PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Płatki „Corn Flakes” z napojem ryżowym, polędwica drobiowa z batonem, papryka do chrupania, owocowa przekąska
Obiad: krupnik z kaszą jaglaną, kotlety z piersi kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórków kiszonych, pora i jabłek, kompot, owocowa przekąska
Podwieczorek:  budyń na napoju ryżowym, wafle z musem truskawkowym (wyrób własny), orzechy
Alergeny:1,3,8,

    WTOREK
Śniadanie: kawa zbożowa na napoju ryżowym, polędwica i jajko gotowane z pieczywem wieloziarnistym, papryka i ogórek kiszony do chrupania, owocowa przekąska
Obiad: zupa jarzynowa z filetami z kurczaka, naleśniki z mąki kukurydzianej z musem jabłkowym (wyrób własny), woda źródlana, marchewka do chrupania
Podwieczorek: kakao na napoju owsianym, kabanosy drobiowe z pieczywem mieszanym i sałatą, ketchup, owoce suszone
            Alergeny:3,1,

    ŚRODA
Śniadanie: herbata zielona, owsianka na mleku roślinnym, posypana żurawiną suszoną, ser żółty b/l  z batonem, sałatą i kiełkami rzodkiewki, ketchup, owocowa przekąska
Obiad: zupa krem z brokułów, z razowymi grzankami, spaghetti z mięsem mielonym, surówka z kapusty pekińskiej, ogórków kiszonych i szczypioru, kompot, papryka do chrupania
Podwieczorek: kakao na napoju ryżowym, chałka z masłem, jogurt owocowy (wyrób własny), crispy, pestki dyni i słonecznika prażone
Alergeny:1,

    CZWARTEK
Śniadanie: kawa na napoju ryżowym, pieczeń rzymska z pieczywem wieloziarnistym, sałatą, pomidorem i szczypiorem, papryka do chrupania
Obiad: zupa pomidorowa, strogonow z kurczaka w jarzynach, kasza jęczmienna, surówka z buraków, jabłka i cebulki, woda źródlana, owocowa przekąska
Podwieczorek: kakao na mleku roślinnym, bułeczka drożdżowa, orzechy i owoce suszone
            Alergeny:1,8,

    PIĄTEK
Śniadanie: napój owsiany, jajecznica ze szczypiorkiem, baton z masłem, marchewka do chrupania, owocowa przekąska
Obiad: rosół z makaronem, kotlety z ryby w sosie greckim, ziemniaki ze szpinakiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot, owoce suszone
Podwieczorek: płatki „Bran Flakes” z mlekiem roślinnym, bagietka z masłem  orzechowym, owocowa przekąska
            Alergeny:3,4,5,


* Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.
** Zapewniamy dzieciom stały dostęp do wody źródlanej.


TYDZIEŃ II DIETA MLECZNA
Jadłospis jesienno - zimowy dla Przedszkola Słonecznego w Wasilkowie



    PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:  herbata miętowa,płatki ryżowe na mleku z rodzynkami,pieczywo mieszane z jajkiem gotowanym, wędliną, ketchupem i kiełkami.
Obiad: zupa ogórkowa, pałeczki drobiowe, ziemniaki z koperkiem, marchewka duszona, kompot, owocowa przekąska
Podwieczorek: kasza manna z sosem, chałka z masłem, herbata z cytryną, chrupki kukurydziane kręcone, owocowa przekąska
            Alergeny:7,3,1,

    WTOREK
Śniadanie: kawa z mlekiem, szyneczka z pieczywem mieszanym, sałatą i pomidorem, owocowa przekąska
Obiad: zupa wiejska z zacierką i filetami z kurczaka,  pierogi leniwe z jogurtem, sok z jabłek,  marchewka do chrupania, owoce suszone
Podwieczorek: kakao, parówki, baton z masłem, ogórek kiszony, musztarda, owocowa przekąska
Alergeny:1,7,

    ŚRODA
Śniadanie: „Gwiazdki cynamonowe” z mlekiem, baton z serkiem topionym, ogórek kiszony do chrupania, owocowa przekąska.
Obiad: zupa marchwianka, kotlety mielone w sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną, surówka z czerwonej kapusty z papryką kukurydzą i ogórkiem, woda źródlana, owocowa przekąska
Podwieczorek: kakao, ciasto drożdżowe z owocami (wyrób własny), orzechy, crispy
            Alergeny:7,3,5,

    CZWARTEK
Śniadanie: kakao, pancakesy z musem truskawkowym (wyrób własny), prażone pestki dyni i słonecznika.
Obiad: zupa krem z zielonego groszku, gulasz, ziemniaki, surówka z marchewki, papryki i ogórka, kompot,
Podwieczorek: jogurt owocowy, baton z masłem czekoladowym, orzechy, woda źródlana
            Alergeny:7,1,8,

    PIĄTEK
Śniadanie:  zupa mleczna z makaronem, posypana żurawiną, pieczywo mieszane z wędliną, pomidorem i kiełkami, papryka do chrupania
Obiad: barszcz ukraiński, potrawka rybna z jarzynach, ziemniaki ze szpinakiem, surówka z rzepy i jabłek,  kompot, owocowa przekąska
Podwieczorek: soczek „Sokuś”, wafle wielozbożowe z masłem i miodem, owocowa przekąska, orzechy
            Alergeny:7,1,4,8,


* Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.
** Zapewniamy dzieciom stały dostęp do wody źródlanej.



TYDZIEŃ II DIETA BEZMLECZNA
Jadłospis jesienno - zimowy dla Przedszkola Słonecznego w Wasilkowie



    PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:herbata miętowa, płatki ryżowe na napoju roślinnym z rodzynkami, pieczywo mieszane z jajkiem gotowanym, wędliną, ketchupem i kiełkami.
Obiad: zupa ogórkowa, pałeczki drobiowe, ziemniaki z koperkiem, marchewka duszona, kompot, owocowa przekąska
Podwieczorek: kasza manna z sosem, chałka z masłem, herbata z cytryną, chrupki kukurydziane kręcone, owocowa przekąska
            Alergeny:,1,3,

    WTOREK
Śniadanie: kawa na mleku roślinnym, szyneczka z pieczywem mieszanym, sałatą i pomidorem, owocowa przekąska
Obiad: zupa wiejska z zacierką i filetami z kurczaka,  kopytka ziemniaczane z cebulką, sok z jabłek,  marchewka do chrupania, owoce suszone
Podwieczorek: kakao na napoju owsianym, parówki, baton z masłem, ogórek kiszony, musztarda, owocowa przekąska
Alergeny:1,3,

    ŚRODA
Śniadanie: „ Gwiazdki cynamonowe „ na napoju roślinnym, baton z serem żółtym b/l, ogórek kiszony do chrupania, owocowa przekąska.
Obiad: zupa marchwianka , kotlety mielone w sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną, surówka z czerwonej kapusty z papryką kukurydzą i ogórkiem, woda źródlana, owocowa przekąska
Podwieczorek: kakao na napoju ryżowym, ciasto drożdżowe z owocami (wyrób własny), orzechy, crispy
            Alergeny:1,3,8,

    CZWARTEK
Śniadanie: kakao na napoju roślinnym, pancakesy z musem truskawkowym, ( wyrób własny ), prażone pestki dyni i słonecznika.
Obiad: zupa krem z zielonego groszku, gulasz, ziemniaki, surówka z marchewki, papryki i ogórka, kompot,
Podwieczorek: jogurt owocowy (wyrób własny) , baton z masłem czekoladowym, orzechy, woda źródlana
            Alergeny:1,8,

    PIĄTEK
Śniadanie:  zupa na mleku roślinnym z makaronem, posypana żurawiną, pieczywo mieszane z wędliną, pomidorem i kiełkami, papryka do chrupania
Obiad:  barszcz ukraiński,  potrawka rybna z jarzynach, ziemniaki ze szpinakiem, surówka z  rzepy i jabłek, kompot, owocowa przekąska
Podwieczorek: soczek „Sokuś”, wafle wielozbożowe z masłem, owocowa przekąska, orzechy
            Alergeny:1,4,



* Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.
** Zapewniamy dzieciom stały dostęp do wody źródlanej.


Przejdź do góry